Przepis

przygotowywanie składników
1 min
przygotowywanie składników
1. Składniki umieszczamy w foremce maszyny według kolejności: woda, serek wiejski, sól, mąka, drożdże, posiekany szczypiorek, słonecznik.
wyrastanie
1 min
wyrastanie
2. Ustawiamy program podstawowy (1), średnie lub mocne wypieczenie skórki i wagę 900 g. Włączamy automat.
pieczenie
180 min
pieczenie
3. Po ostatnim zagniataniu, można otworzyć maszynę, wyjąć delikatnie ciasto, wyciągnąć mieszadło i ponownie włożyć ciasto. Nie jest to konieczne, chleb można również upiec z mieszadłem i wyjąć je na koniec. Po ostatnim charakterystycznym sygnale kończącym program, wyciągamy formę z automatu i wyjmujemy chleb. Studzimy na kuchennej kratce.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej