Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

pieczenie
pieczenie
1. Składniki umieszczamy w formie automatu według odpowiedniej kolejności : woda, oliwa, sól, mąka pszenna, mąka pełnoziarnista, drożdże. Włączamy 3 program - chleb pełnoziarnisty, wybieramy wagę chleba 700 g i nastawiamy średni tryb zarumienienia skórki. Kiedy automat wyda charakterystyczny dźwięk, w którym można dodać ostatnie składniki, dodajemy otręby owsiane. Kolejny sygnał automatu będzie oznaczał, że chleb jest upieczony. Wyciągamy formę z automatu i wyjmujemy z niech chleb. Studzimy na kuchennej kratce.
Smakowita
Ocena czytelników: 5 z 1 ocen
Czas całkowity: 2 godz 30 min
Czas wyrastania: 0 min
Czas wypieku: 0 min