Przepis

mieszanie składników
10 min
mieszanie składników

1. Do pojemnika automatu wlewamy wodę, dodajemy pokruszony widelcem twaróg. Wsypujemy przesianą mąkę, a następnie sól, na końcu drożdże. Najważniejsze jest trzymanie się takiej kolejności dodawania składników.

nastawianie programu
5 min
nastawianie programu

2. Nastawiamy podstawowy program 1, średnie przypieczenie skórki oraz wagę chleba 700 g.

wyjęcie mieszadła
1 min
wyjęcie mieszadła

3. Po wyrastaniu, a przed pieczeniem, automat wyda z siebie charakterystyczny dźwięk. Wtedy też można wyjąć ciasto z formy, aby wyjąć mieszadło i umieścić ciasto chlebowe ponownie w maszynie. Dzięki temu dziura od spodu chleba będzie mniejsza.

pieczenie
45 min
pieczenie

3. Po upieczeniu chleba wyjmujemy chleb z formy maszyny i studzimy na kuchennej kratce.

Smakowita Owsiana
Wyobraź sobie delikatny smak owsa, idealnie kremową konsystencję i moc odżywczych ziaren.
Więcej o tym wariancie
Owies
Owies
Ziarno owsa jest bogate w wartości odżywcze – idealnie uzupełnia zdrową i zróżnicowaną dietę. Owies jest stosowany do produkcji popularnych wegańskich napojów roślinnych.
Dowiedz się więcej