Przepis

mieszkanie składników
10 min
mieszkanie składników

1. W pojemniku automatu umieszczamy mieszadło, a następnie składniki według kolejności: woda, oliwa, cukier, sól, przesiana mąka, drożdże, łyżeczka cynamonu. Ustawiamy program 1, stopień wypieczenia skórki średni i włączamy automat.

wyrabianie ciasta
10 min
wyrabianie ciasta

2. Gdy maszyna po pierwszym wyrabianiu ciasta wyda z siebie charakterystyczny dźwięk - dodajemy resztę cynamonu.

wyjęcie mieszadła
5 min
wyjęcie mieszadła

3. Po ostatnim wyrabianiu można wyjąć na chwilę ciasto z formy, aby wyjąć z maszyny mieszadło. W takim wypadku ciasto szybko umieszczamy z powrotem w maszynie. Dzięki temu dziura od spodu chleba będzie mniejsza.

pieczenie i studzenie
60 min
pieczenie i studzenie

4. Gdy maszyna wyda z siebie dźwięk świadczący o zakończeniu pieczenia, wyciągamy formę, a z niej chleb i wyłączamy automat. Chleb przed krojeniem studzimy na kuchennej kratce.

Smakowita Owsiana
Wyobraź sobie delikatny smak owsa, idealnie kremową konsystencję i moc odżywczych ziaren.
Więcej o tym wariancie
Owies
Owies
Ziarno owsa jest bogate w wartości odżywcze – idealnie uzupełnia zdrową i zróżnicowaną dietę. Owies jest stosowany do produkcji popularnych wegańskich napojów roślinnych.
Dowiedz się więcej