Przepis

pieczenie
130 min
pieczenie
1. W formie automatu umieszczamy składniki według kolejności. Wlewamy wodę i oliwę, dodajemy sól. Następnie wsypujemy mąki i dodajemy suszone drożdże. Włączamy automat i ustawiamy podstawowy program 1, wypiek chleba o wadze 700 g i średnie wypieczenie skórki. Na tarce o małych oczkach ścieramy obraną marchewkę, przekładamy na sitko, by odsączyć z soku. W momencie gdy automat wyda dźwięk w którym można dodać ostatnie składniki - dorzucamy marchewkę. Po upieczeniu wyciągamy chleb z formy i za pomocą haka pozbywamy się od spodu chleba mieszadła. Chleb studzimy na drewnianej desce lub kratce kuchennej.
Ocena czytelników: 2.5 z 4 ocen
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej