Nie od dziś wiadomo, że ciasto rośnie „jak na drożdżach”, gdy ma ciepło. Dlatego formując bułeczki postanowiłam je ze sobą przytulić i ułożyć ciasno w formie. Przytulone bułeczki dodatkowo kryją w sobie niespodziankę w postaci pieczarkowo-serowego farszu, podobnego do klasycznych zapiekanek. Bułeczki można odrywać i dzielić się nimi z bliskimi 🙂
Uwielbiam te buleczki! Cała ciąże się nimi zajadalam a teraz robię dla siebie, męża i prawie dwulatka:) wprowadziłam lekka modyfikacje, bo daje 500g pieczarek, cebule i bez koncentratu, ale żeby ciasto naprawdę wyszło, muszę się trzymać przepisu dokładnie! Super łatwy przepis a efekt wrażenie robi na każdym!:)
gdzie wersja do wydruku?
Na razie nie ma 🙂
W treści przepisu jest koncentrat, w składnikach go nie widzę, ile trzeba go dodać?
100 g 🙂
W opisie wykonania napisała Pani, że wychodzi z tego 5 bułeczek. Na zdjęciu jest ich więcej. Czy żeby zapełnić okrągła blaszkę do tarty mam pomnożyć ilość składników?
To ucięta 1, jest ich 15 🙂 To była forma jak do tarty, proporcje bez zmian.