Mam słabość do chlebków do odrywania, dlatego powracam do nich od czasu do czasu np. chaczapuri. Tym razem nabrałam ochoty na połączenie szpinaku ze słodkawą żurawiną i słonym kozim serem. Farszem posmarowałam rozwałkowane ciasto drożdżowe, podzieliłam na mniejsze prostokąty, poskładałam je i ułożyłam ciasno w formie.
Po upieczeniu wyszedł z tego szpinakowy chlebek, który można kroić lub odrywać po kawałku, jak kto woli 🙂 A jest przepyszny i szybko znika!
A jeśli lubicie odrywać pyszne pieczywo jak ja, to upieczcie ten perski chleb Barbari – jest prosty i pyszny. Dla wielbicieli płaskich chlebków świetny będzie przepis na szybkie podpłomyki. Pomidorowy podpłomyk to przepis, który z pewnością przypadnie do gustu tym, którzy lubią intensywne, śródziemnomorskie smaki.