Przepis

wyrabianie
6 min
wyrabianie

1. Siemię lniane zalewamy wrzącą wodą, zostawiamy na kilka minut. Do misy wsypujemy mąkę, dodajemy namoczone siemię lniane, sól. Wlewamy letnią wodę, krótko mieszamy do połączenia składników.

formowanie
3 min
formowanie

2. Ciasto na szybkie podpłomyki przekładamy na oprószony mąką blat, dzielimy na 4 części. Każdą z nich wałkujemy na okrągły placek.

smażenie
16 min
smażenie

3. Szybkie podpłomyki wrzucamy na rozgrzaną patelnię (można dodatkowo skropić oliwą), smażymy po 2 minuty z każdej strony.

Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Ziarna słonecznika
Ziarna słonecznika
Wyjątkowo smakowite ziarna o naturalnie orzechowym smaku, które dzięki prażeniu stają się bardziej intensywne.
Dowiedz się więcej