Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

przygotowywanie składników
przygotowywanie składników
1. Ma patelni podsmażamy pokrojone w półplastry pieczarki razem z posiekanym rozmarynem, pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem.
mieszanie składników
mieszanie składników
2. Do misy wsypujemy mąki, dodajemy pieczarki, sól, letnią wodę i oliwę. Mieszamy składniki do połączenia w kulę.
formowanie
formowanie
3. Tak przygotowane ciasto przekładamy na blat oprószony mąką. Dzielimy na 8 części. Każdą z nich wałkujemy na placek.
smażenie
smażenie
4. Tak przygotowane podpłomyki wrzucamy na rozgrzaną patelnię (można skropić oliwą). Smażymy po 2 minuty z każdej strony.
Smakowita
Podpłomyki podajemy ze Smakowitą 4 ziarna.
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen
Czas całkowity: 40 min
Czas wyrastania: 0 min
Czas wypieku: 32 min