Nie od dziś wiadomo, że ciasto rośnie „jak na drożdżach”, gdy ma ciepło. Dlatego formując bułeczki postanowiłam je ze sobą przytulić i ułożyć ciasno w okrągłej formie. Oto najprostsze bułeczki na świecie w wersji do odrywania.

Nie od dziś wiadomo, że ciasto rośnie „jak na drożdżach”, gdy ma ciepło. Dlatego formując bułeczki postanowiłam je ze sobą przytulić i ułożyć ciasno w okrągłej formie. Oto najprostsze bułeczki na świecie w wersji do odrywania.
mąka pszenna typ 650 450 g
letnia woda 250 ml
sól 1,5 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
pestek dyni i nasion słonecznika (wierzch) 4 łyżki
białko (wierzch) 1 szt.
suszonych drożdży instant 3 łyżeczki
Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.
Czas całkowity: | 2 godz |
Czas wyrastania: | 1 godz 30 min |
Czas wypieku: | 30 min |
Tosiu, mam pytanie, jaki rozmiar tortownicy użyłaś?
23 cm 🙂
Wyszły przepysznie!!! Gorąco polecam