Lubicie się przytulać? Dzisiaj bułeczki miały ochotę się trochę poprzytulać, dlatego ułożyłam je ciasno w formie. W środku kryją serową niespodziankę w postaci fety. A ponieważ można je łatwo odrywać, świetnie nadają się do postawienia na stole w trakcie jakiejś imprezy, fety!
A jeśli lubicie odrywać, to upieczcie ten perski chleb Barbari – jest prosty i pyszny. Dla wielbicieli płaskich chlebków świetny będzie przepis na szybkie podpłomyki. Pomidorowy podpłomyk to przepis, który z pewnością przypadnie do gustu tym, którzy lubią intensywne, śródziemnomorskie smaki. A do chrupania polecam tę domową wersję chrupkiego pieczywa z dodatkiem suszonych pomidorów oraz ziaren.
https://smakowitychleb.pl/przelicznik-foremek/ jak tego uzywac
W przeliczniku wpisujemy kolejno składniki, jakie mamy podane w naszym przepisie oraz wielkość formy. Następnie podajemy wielkość blachy lub tortownicy, której chcemy użyć. Klikamy przelicz foremkę i otrzymujemy odpowiednio dostosowane proporcje składników.
Zwykle korzystam ze świeżych drożdży- ile tu użyć?
Proponuję 10 g świeżych drożdży, trzeba jeszcze z nich przygotować wcześniej zaczyn.
Podsyłam poradnik: https://smakowitychleb.pl/porada/jak-zrobic-zaczyn-drozdzowy/