Szybkie bułki do burgerów
Przepis na niezwykle smaczne, szybkie bułki do burgerów. Stali Czytelnicy wiedzą, że często przygotowuję takie przepisy, ale i oni mogą być zdzwiwieni prostotą wykonania tych bułek, jak i również ich wyjątkowym smakiem. Czy to weekendowy obiad, impreza z przyjaciółmi czy po prostu chęć na coś wyjątkowo dobrego – te bułki będą doskonałym wyborem. Już nie wspominając o grillu… 🙂
Przygotowanie zajmie zaledwie 40 minut, a pieczenie tylko 12 minut! Więc jeśli macie najazd niespodziewanych gości, to możecie ich wspaniale nakarmić. Ten efekt zachwyci wszystkich – zarówno dorosłych, jak i dzieci. Z podanych składników otrzymacie 6 dużych bułek lub 8 średniej wielkości, które idealnie sprawdzą się jako podstawa do ulubionych burgerów. Jeśli podzielicie ciasto na 12 części, wyjdą Wam niewielkie bułeczki, idealne do przygotowania burgerów np. dla dzieci. Pamiętajcie, żeby poprosić dzieci o pomoc w posypywaniu bułek sezamem czy makiem przed pieczeniem. To sprawi, że każde dziecko z apetytem zje przygotowane przez siebie bułeczki.
Składniki, których potrzebujecie to m.in. mleko, olej rzepakowy, cukier, suszone drożdże, mąka pszenna, sól oraz sezam – wszystko to, co potrzebne do stworzenia idealnej bułki, która nie kruszy się i doskonale komponuje z ulubionymi dodatkami. Podążajcie za przepisem krok po kroku, aby cieszyć się smakiem domowych bułek, które z pewnością zostaną docenione przez wszystkich miłośników burgerów.
Jeśli użyjecie mleka roślinnego, to macie przepis na całkowicie wegańskie bułki do burgerów. Wspaniale je uzupełnią warzywne burgery i Smakowita pasta z fasoli.
Inne przepisy na bułki domowe
Dla fanów mocniejszych smaków mam przepis na bułeczki z serem pleśniowym. Zupełnie inne dodatki, ale równie prosta receptura i domowe pieczywo gotowe. Za to smak indyjskich bułeczek przeniesie Was do serca orientalnej kuchni. Natomiast jeśli lubicie fantazyjne kształty, to zróbcie te najpiękniejsze bułeczki dyniowe. Innym, ale smakowitym wypiekiem jest domowy chleb tostowy.
Czekam na Wasze komentarze o szybkich bułkach do burgerów
Jestem ciekawa, jak Wam poszło i co myślicie o tych bułkach do burgerów. Czy wprowadziliście jakieś swoje zmiany? A może macie swoje sposoby na to, jak uczynić je jeszcze bardziej wyjątkowymi? Proszę, podzielcie się swoimi opiniami w komentarzach.
Bułki są w pyte, robiłam wegańskie