Jak najlepiej powitać nowy dzień? Zapachem świeżo upieczonych bułeczek. Przedstawiam dziś przepis na delikatne bułeczki śniadaniowe. Ciasto można zrobić wieczorem, wstawić je na noc do lodówki, rano doprowadzić do temperatury pokojowej i formować bułki. Jest też wersja ekspresowa, czyli zwyczajna. Ciasto już po godzinie w ciepłym miejscu zwiększy objętość i można zająć się formowaniem. Do wyboru podłużne bułeczki pieczone na blasze albo wersja leniwa do odrywania, czyli bułeczki z keksówki. Która lepsza?
A może jeszcze skusicie się na wianuszki cynamonowe z bananem? Są słodkie i pyszne. Polecam też jako sposób na niemarnowanie żywności przez wykorzystanie bananów. Dla fanów mocniejszych smaków mam przepis na bułeczki serowo-cebulowe. Zupełnie inne dodatki, ale równie prosta receptura i domowe pieczywo gotowe. Za to smak indyjskich bułeczek przeniesie Was do serca orientalnej kuchni.
Dajcie znać w komentarzu, jak wyszły Wam bułeczki! A jeśli macie jakieś pytania o domowe sposoby na pieczenie chleba – chętnie pomogę ?