Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

mieszanie składników
mieszanie składników
1. Do misy wsypujemy mąkę, dodajemy posiekany rozmaryn, sól. Wlewamy sok pomidory i oliwę. Mieszamy do połączenia składników kulę.
formowanie
formowanie
2. Ciasto przekładamy na blat kuchenny i wałkujemy na prostokąt. Wycinamy z niego 6 równej wielkości prostokąty.
przygotowywanie wierzchu
przygotowywanie wierzchu
3. Tak przygotowane chlebki kładziemy na blasze wyłożonej pergaminem. Skrapiamy z wierzchu oliwą.
pieczenie
pieczenie
4. Pieczywo pieczemy metodą góra-dół w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 przez 25 minut. Studzimy na kratce.
Smakowita
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen
Czas całkowity: 35 min
Czas wyrastania: 0 min
Czas wypieku: 25 min