Przepis

mieszanie składników
4 min
mieszanie składników
1. Do misy wsypujemy mąkę, dodajemy posiekany rozmaryn, sól. Wlewamy sok pomidory i oliwę. Mieszamy do połączenia składników kulę.
formowanie
4 min
formowanie
2. Ciasto przekładamy na blat kuchenny i wałkujemy na prostokąt. Wycinamy z niego 6 równej wielkości prostokąty.
przygotowywanie wierzchu
2 min
przygotowywanie wierzchu
3. Tak przygotowane chlebki kładziemy na blasze wyłożonej pergaminem. Skrapiamy z wierzchu oliwą.
pieczenie
25 min
pieczenie
4. Pieczywo pieczemy metodą góra-dół w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 przez 25 minut. Studzimy na kratce.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej