Maj to zdecydowanie czas szparagów, dlatego trzeba się nimi cieszyć, póki sezon trwa! Ostatnio polubiłam pieczone szparagi, bo mają więcej smaku niż gotowane, dlatego zajadając się nimi pewnej kolacji wymyśliłam, aby owinąć je ciastem drożdżowym. Następnego dnia przygotowałam ciasto podobne jak na focaccię, a gdy wyrosło podzieliłam je na paseczki i owijałam wokół szparagów.
Efekt jest wyjątkowo udany, paluchy świetnie chrupią, a ciasto otula pieczone szparagi. Takie paluchy można zapakować do pudełka na wynos, zabrać na piknik lub serwować z oliwą i octem balsamicznym, jako przekąska do sałatki 🙂

Wypróbowałam…Są wspaniałe 🙂
Bardzo się cieszę 🙂
Ależ to oryginalnie wygląda 🙂 Ciekawa jestem tego smaku.
Zachęcam do upieczenia 🙂