Dzisiaj propozycja dla miłośników pierogów ruskich. Zainspirowana kształtem gruzińskich chaczapuri adżarskich uformowałam drożdżowe bułeczki, które wypełniłam farszem do pierogów. Pierwotnie w gruzińskich łódeczkach zapieka się sery i jajko, ale ta wersja jest równie apetyczna 🙂 Jeśli nie masz czasu na pieczenie chleba, ale masz ochotę na niestandarowe wypieki – polecam łódeczki z farszem ruskim.
Inne przepisy na domowe płaskie chlebki
Wszystko zjedzone? Po więcej pysznych przekąsek zapraszam na stronę z podpłomykami. Od siebie gorąco polecam tę domową wersję pomidorowego podpłomyka– w całej kuchni roznosi się aromat pomidorów połączonych z orzeźwiającą bazylią.
Jeśli masz dodatkowe pytania o pieczenia chleba – zadaj proszę w komentarzu.
Bardzo dziękuję za ten przepis, od tygodnia myślę o ruskich pierogach, a co najmniej od pół roku o chaczapuri:) zrobię teraz dwa w jednym 🙂 🙂 Moja wyobraźnia działa. Będzie pysznie!
Trzymam kciuki 🙂