Przepis

mieszanie składników
2 min
mieszanie składników
1. Wymieszaj obie mąki - kukurydzianą i z tapioki (można użyć też mąki ryżowej, która też jest bezglutenowa) i proszek do pieczenia.
przygotowywanie składników
2 min
przygotowywanie składników
2. Zmiksuj ser (cheddar lub mozzarella) z serem feta razem z jajkiem.
Wyrabianie ciasta
5 min
Wyrabianie ciasta
3. Do masy serowej dosyp wymieszane mąki i zagnieć razem do połączenia się składników. Jeśli ciasto się kruszy, dolej 1-2 łyżki mleka lub maślanki.
formowanie
5 min
formowanie
4. Uformuj niewielkie bułeczki o dowolnym kształcie. Z podanych składników wyjdzie od 4 do 6 sztuk.
pieczenie
20 min
pieczenie
5. Bułeczki serowe piecz w temperaturze 220 stopni przez około 20 minut – na złoty kolor.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Rrzepak
Ziarna rzepaku
Rzepak to jedna z najważniejszych roślin oleistych występujących w Polsce. Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz pochodzeniu nazywany jest oliwą Północy.
Dowiedz się więcej