Focaccia z karmelizowaną cebulą
Focaccia z karmelizowaną cebulą jest wyrazista w smaku. Uwielbiam smak karmelizowanej cebuli, dodatek miodu i octu balsamicznego sprawia, że nabiera ona wyjątkowego smaku. Wspaniale komponuje się z chlebem albo na włoskiej focacci. Nie żałujcie nadzienia: dodatek cebuli jest tu najważniejszy – polecam pokroić ją w piórka.
Dla wielbicieli cebuli mam jeszcze przepis na drożdżowe wianki z cebulą i słonecznikiem. To połączenia tradycyjnego ciasta drożdżowego z kuszącym dodatkiem cebuli i chrupiących ziaren słonecznika.
Inne przepisy na smakowite wypieki
Wszystko zjedzone? Po więcej pysznych przekąsek zapraszam na stronę z przekąskami. Od siebie gorąco polecam paluszki grissini z oliwkami.
Jakieś pytania o pieczenie chleba w domu?
Zawsze możecie zadać mi pytanie w komentarzu pod przepisem lub napisać, jak smakowały Wasze domowe wypieki 🙂
Po prostu pyszna!Karmelizowana cebulka mniam! i chlebek włoski mniam!Robiłam ze świeżymi drożdżami i pewno dlatego wyszła ciut wyższa,ale ogólnie jestem bardzo na tak!
Być może dała Pani za dużo świeżych drożdży, albo forma była mniejsza i dlatego ciasta wyższe. Tak czy siak cieszę się, że smakowało 🙂