Przepis

wyrabianie
4 min
wyrabianie

1.Mąkę mieszamy z solą. Stopniowo wlewamy do mąki zimną wodę i wyrabiamy ręką ciasto. Po 2 minutach wlewamy łyżkę oliwy i smarujemy resztą oliwy dłonie. Dalej wyrabiamy ciasto, jeszcze przez 2 minuty.

formowanie
2 min
formowanie

2. Dzielimy je na 4 części i formujemy kulki. Każdą kulkę rozpłaszczamy, obtaczamy w mące pszennej i wałkujemy na cienki placek.

smażenie
8 min
smażenie

3. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane (ghee) lub zwykłe masło. Smażymy chlebki po 2 minuty z każdej strony. Podajemy np. z sosem curry.

Smakowita Owsiana
Wyobraź sobie delikatny smak owsa, idealnie kremową konsystencję i moc odżywczych ziaren.
Więcej o tym wariancie
Owies
Owies
Ziarno owsa jest bogate w wartości odżywcze – idealnie uzupełnia zdrową i zróżnicowaną dietę. Owies jest stosowany do produkcji popularnych wegańskich napojów roślinnych.
Dowiedz się więcej