Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

mieszanie składników
mieszanie składników
1. Suche składniki łączymy ze sobą w misie, dodajemy miód i sól. Wlewamy wodę i mieszamy lepkie ciasto do dokładnego połączenia składników.
wyrastanie
wyrastanie
2. Ostawiamy do nasączenia na 15 minut.
formowanie
formowanie
3. Po tym czasie wykładamy blachę piekarnika papierem do pieczenia. Rozprowadzamy cienko ciasto po całej powierzchni i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.
pieczenie
pieczenie
4. Całość pieczemy 10 minut w 160 stopniach, następnie wyciągamy blachę z piekarnika i kroimy ciasto na prostokąty (u mnie 18 części). Wkładamy je na blasze ponownie do pieca i pieczemy jeszcze 30 minut. Upieczone chlebki ściągamy z blachy, odklejamy papier do pieczenia i studzimy na kratce.
Smakowita
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen
Czas całkowity: 1 godz
Czas wyrastania: 15 min
Czas wypieku: 40 min