Początek roku wiąże się z próbą realizacji planów i noworocznych postanowień. Na alejkach i na siłowniach widać więcej sportowców, większym zainteresowaniem cieszą się też przepisy na potrawy dietetyczne. W końcu to najlepszy moment, aby spróbować przejść na zdrowy tryb życia.
Latem prezentowałam Wam przepis na chrupkie pieczywo z suszonymi pomidorami i ziarnami. Do dziś cieszy się on sporą popularnością, dlatego uznałam, że znajdzie się grono zainteresowanych czytelników kolejnym tego typu przepisem.
Tym razem do ciasta dodałam ziołowe pesto, które możecie zrobić sami w domu lub kupić gotowe z markecie. Ja jednak zachęcam do domowej wersji, bo jest to niezwykle proste. Wystarczy pęczek ulubionych ziół np. bazylii, czy natki pietruszki, czosnek, ziarna lub orzechy, oliwa, sól i pieprz. Pesto ucieramy moździerzu lub miksujemy przy pomocy blendera.
Tak przygotowana zielona pasta wspaniale wzbogaca smak chrupiącego pieczywa i nadaje mu ciekawego koloru. Nic tylko chrupać!
Planuje wypróbować przepis. Niestety w opisie nie widzę temperatury pieczenia. Mogłabym prosić o podanie.
Przepis wygląda świetnie
fantastyczny przepis 🙂