Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

wyrabianie
wyrabianie
1. Na patelni podsmażamy przez kilka minut kurki. Do misy wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sól, podsmażone kurki, mascarpone i mleko. Mieszamy do połączenia składników.
formowanie
formowanie
2. Tak przygotowane ciasto wykładamy na oprószony mąką blat. Wycinamy krągłe bułeczki wysokości ok. 2 cm.
pieczenie
pieczenie
3. Bułeczki kładziemy na blasze wyłożonej pergaminem, dekorujemy rozmarynem, smarujemy z wierzchu białkiem. Pieczemy metodą góra-dół przez 15 minut.
Smakowita
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen
Czas całkowity: 30 min
Czas wyrastania: 0 min
Czas wypieku: 15 min