Początek września to najlepszy moment, aby upiec coś ze śliwkami! Na słodkie drożdżówki ze śliwkami i kruszonką przyjdzie jeszcze czas, ale tym razem proponuję coś nowego. Doskonale smakują w bułeczkach pszenno-orkiszowych, warto poeksperymentować, dodać trochę tartego imbiru i posypać je z wierzchu sezamem.
A może jeszcze skusicie się na wianuszki cynamonowe z bananem? Są słodkie i pyszne. Polecam też jako sposób na niemarnowanie żywności przez wykorzystanie bananów. Dla fanów mocniejszych smaków mam przepis na bułeczki serowo-cebulowe. Zupełnie inne dodatki, ale równie prosta receptura i domowe pieczywo gotowe.
Dajcie znać w komentarzu, jak wyszły Wam bułeczki! A jeśli macie jakieś pytania o domowe sposoby na pieczenie chleba – chętnie pomogę 🙂
Przy zdjęciach brakuje czasu wyrastania, bo w opisie już jest😊 poza tym super blog
Rzeczywiście, dzięki za znak, już poprawione 🙂
Pozdrawiam!