Jestem wielką miłośniczką kurek i w sezonie grzybowym przemycam je w kuchni na każdym kroku. Tym razem postanowiłam je podsmażyć i skarmelizować i wykorzystać jako farsz do bułeczek. Nie ulepiłam jednak klasycznych bułeczek, a ich wersję mini i ułożyłam ciasno w formie.
Dzięki temu powstało coś w rodzaju przytulonych bułeczek do odrywania, które bardzo łatwo przetransportować w koszyku na weekendowy piknik 🙂
Inne przepisy na bułeczki domowe
Dla fanów mocniejszych smaków mam przepis na bułeczki serowo-cebulowe. Zupełnie inne dodatki, ale równie prosta receptura i domowe pieczywo gotowe. A może teraz skusicie się na słodki wypiek jak wianuszki cynamonowe z bananem? Są słodkie i pyszne. Polecam, też jako sposób na niemarnowanie żywności przez wykorzystanie bananów. A jeśli lubicie fantazyjne kształty, to zróbcie te najpiękniejsze bułeczki dyniowe.
Dajcie znać w komentarzu, jak wyszły Wam bułeczki! A jeśli macie jakieś pytania o domowe sposoby na pieczenie chleba – chętnie pomogę 🙂
Rewelacyjne 🙂 Wyszły mi tak samo urodziwe 😉
Super 🙂