Od czasu do czasu zerkam do archiwum bloga, aby zobaczyć co piekłam 365 dni temu. Tym sposobem okazało się, że prawie rok temu robiłam precle nadziewane serem. Były niezwykle apetyczne i sama się sobie dziwię, że minęło tyle czasu bez kolejnego pieczenia precli. Trzeba to nadrobić!
Dziś jednak decyduję się na bardziej klasyczną wersję, bo ich piwną. W końcu precle to idealna przekąska do piwa, więc uznałam, że piwo w cieście będzie dobrym pomysłem. Wierzch precli posypałam solą himalajską, ale możecie wybrać zioła lub np. ziarna.
Tutaj przypominam filmik jak dokładnie formować precle, ponieważ byłoby to trudne do opisania słowami, a poniżej sprawdzony przepis. Zachęcam do upieczenia 🙂
Inne przepisy na ciekawe chlebki
Wszystko zjedzone? Po więcej pysznych przekąsek zapraszam na stronę z podpłomykami. Od siebie gorąco polecam tę domową wersję pomidorowego podpłomyka– w całej kuchni roznosi się aromat pomidorów połączonych z orzeźwiającą bazylią.
Jeśli masz dodatkowe pytania o pieczenia chleba – zadaj proszę w komentarzu.