Przepis

wyrabianie
2 min
wyrabianie
1. Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto na chlebki chapati przypominające ciasto pierogowe.
wyrastanie
20 min
wyrastanie
2. Odstawiamy na 15-20 minut pod przykryciem w ciepłe miejsce. Następnie ciasto na chlebki chapati dzielimy na 8 części.
wałkowanie
5 min
wałkowanie
3. Każdy kawałek ciasta cienko wałkujemy. W razie potrzeby podsypujemy wałek odrobiną mąki.
smażenie
5 min
smażenie
4. Smarujemy roztopionym masłem i chapati opiekamy na mocno rozgrzanej suchej patelni. Przez około pół minuty w każdej strony.
smakowanie
1 min
smakowanie
5. Chlebki chapati podajemy z pastą Smakowita lub ulubionymi dodatkami.
Pasta z fasoli z papryką
Chcesz dodać swoim ulubionym kanapkom wyjątkowego smaku? SmakoWita pasta z ziaren fasoli z czerwoną papryką stanie na wysokości zadania!
Więcej o tym wariancie
Ziarna fasoli
Fasola to jedna z najpopularniejszych roślin wśród strączków. Ze względu na różnorodność odmian i właściwości odżywcze, fasola znajduje zastosowanie w tradycyjnej, ale i w nowoczesnej kuchni.
Dowiedz się więcej