Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Wymieszaj w misce mąkę, drożdże,sól i rozmaryn. Dodaj wodę i wymieszaj łyżką, tak aby powstała jednolita masa.
wyrastanie
120 min
wyrastanie
2. Prostokątną formę o długości ok. 20 cm wysmaruj tłuszczem. Obsyp mąką brzegi i wnętrze. Umieść ciasto w formie, przykryj folią do żywności i odłóż w ciepłe miejsce (na przykład obok rozgrzanego palnika) na 2 godziny.
pieczenie
40 min
pieczenie
3. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Po upływie czasu wyrastania, delikatnie zdejmij folię i włóż formę z ciastem do piekarnika. Piecz przez 40 minut. Po ostygnięciu okrój chleb dookoła i wyjmij z formy.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Rrzepak
Ziarna rzepaku
Rzepak to jedna z najważniejszych roślin oleistych występujących w Polsce. Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz pochodzeniu nazywany jest oliwą Północy.
Dowiedz się więcej