Bułeczki z ziemniakami i koperkiem
Bułeczki z ziemniakami i koperkiem to sposób na niemarnowanie żywności i sensowne wykorzystanie jedzenia. Zostały Wam ziemniaki z obiadu? A może jeszcze nic z nich nie zrobiliście? W takim razie polecam je upiec, a następnie dodać do ciasta na bułeczki. Koniecznie dodajcie koperek!
Drożdże do upieczenia bułeczek z ziemniakami i koperkiem
Drożdże są ważnym składnikiem bułeczek z ziemniakami i koperkiem. Używam drożdży suszonych instant, które wystarczy wymieszać z mąką, solą i wodą, aby powstało z tego ciasto. Domowi piekarze, którzy wolą korzystać z ich świeżej formy – pamiętajcie, że musicie przeliczyć ich ilość. Jak przeliczyć drożdże? Zapraszam do smakowitego poradnika „Jak przeliczyć drożdże suszone na świeże?”.
Inne przepisy na bułeczki domowe
Dla fanów mocniejszych smaków mam przepis na bułeczki serowo-cebulowe. Zupełnie inne dodatki, ale równie prosta receptura i domowe pieczywo gotowe. Za to smak indyjskich bułeczek przeniesie Was do serca orientalnej kuchni. A może teraz skusicie się na słodki wypiek jak wianuszki cynamonowe z bananem? Są słodkie i pyszne. Polecam też jako sposób na niemarnowanie żywności przez wykorzystanie bananów. A jeśli lubicie fantazyjne kształty, to zróbcie te najpiękniejsze bułeczki dyniowe.
Porady o pieczeniu bułek i chleba
Dajcie znać w komentarzu, jak wyszły Wam bułeczki! A jeśli macie jakieś pytania o domowe sposoby na pieczenie chleba – chętnie pomogę 🙂
Uwielbiam takie bułki z dodatkiem ziemniaków,są pyszne i długo zachowują świeżość.