Supełki z kurkami i karmelizowaną cebulą
Supełki z kurkami i karmelizowaną cebulą powstały spontanicznie. Sierpień kojarzy mi się z kurkami, dlatego wymarzyły mi się bułeczki pachnące grzybkami. Podsmażyłam je z cebulą, słonecznikiem, tymiankiem i krótko skarmelizowałam, a następnie dodałam do ciasta drożdżowego. Po wyrośnięciu ciasta stwierdziłam, że nie będą to zwykłe okrąglaki, a ciekawe supełki w kształcie ósemki 🙂
Dla wielbicieli cebuli mam jeszcze przepis na drożdżowe wianki z cebulą i słonecznikiem. To połączenia tradycyjnego ciasta drożdżowego z kuszącym dodatkiem cebuli i chrupiących ziaren słonecznika.
Inne przepisy na smakowite wypieki
Wszystko zjedzone? Po więcej pysznych przekąsek zapraszam na stronę z przekąskami. Od siebie gorąco polecam paluszki grissini z oliwkami.
Jakieś pytania o pieczenie chleba w domu?
Zawsze możecie zadać mi pytanie w komentarzu pod przepisem lub napisać, jak smakowały Wasze domowe wypieki 🙂
Bułeczki wyszły genialne ❤ Tak samo pyszne jak chlebek z kurkami ? Tosiu nie podałaś w składnikach ilości wody, ja dałam intuicyjnie 250 ml.
5*
Faktycznie! A właśnie 250 ml wody dałam. Super, cieszę się, że wyszły <3