Zanim młode pokolenie, za Papayem zaczęło wcinać szpinak kilogramami (w końcu miał być drogą do siły i męstwa), podobno było karmione wielkim…mitem! Podobno, lata temu ktoś nieopatrznie przestawił błędnie przecinek, wskazując, że szpinak zawiera dużą ilość żelaza (30 g), gdy w rzeczywistości zawierał go dziesięć razy mniej. Rodzice więc siłą wciskali go dzieciom, aby były zdrowe, co pewnie doprowadziło wielu do wstrętu na całe życie. Ja bym nie miała nic przeciwko, jeśli byłby odpowiednio doprawiony:)
Wracając do bułeczek. Są naprawdę pyszne, a oliwa dodaje im miękkości. Idealne do zabrania ze sobą jako przekąska, a już najlepiej smakują podgrzane na tosterze.
Czy można do szpinaku dodać ser feta, jeśli tak, to w jakiej ilości?
Można ok. 100 g 🙂
wyglądają i smakują pysznie, rewelacja dla dużych i małych 🙂
Wyglądają pysznie 🙂