Przepis

wyrabianie
2 min
wyrabianie
1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Pomieszaj ze sobą mąkę, proszek i sól. Poszatkuj szpinak i dodaj do mieszanki. Dodaj do mieszanki zimne masło i wymieszaj całość rękami, aby masło połączyło się z resztą składników. Dolej mleko i wymieszaj całość rękami.
formowanie
5 min
formowanie
2. Wyjmij ciasto na oprószony mąką blat i oprósz samo ciasto. Rozwałkuj na grubość 2 centymetrów. Z ciasta wytnij kółka za pomocą odwróconej szklanki. Ułóż kółka ciasta na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
pieczenie
15 min
pieczenie
3. Wsadź blachę do piekarnika i piecz ok. 15 minut aż zbrązowieją, Jedz gdy są jeszcze ciepłe.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej