Przepis

przygotowywanie składników
5 min
przygotowywanie składników
1. Na maśle lub oliwie podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę. Gdy zacznie się rumienić wrzucamy pokrojone w kostkę szparagi. Smażymy jeszcze 2-3 minuty.
wyrabianie
3 min
wyrabianie
2. Do misy wsypujemy mąkę, dodajemy podsmażoną cebulę ze szparagami, sól, curry, sodę. Wlewamy letnią wodę i mieszamy do połączenia składników.
formowanie
5 min
formowanie
3. Ciasto przekładamy na oprószony mąką blat. Dzielimy na 4 części, wałkujemy na okrągłe placki grubości 0,5 cm.
smażenie
12 min
smażenie
4. Tak przygotowane podpłomyki smażymy po 1,5 minuty z każdej strony na rozgrzanej patelni.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe, to rozkosz prosto z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej