Od czasu do czasu lubię przygotować szybkie podpłomyki. To idealne rozwiązanie jeśli nie mamy czasu upiec chleba, a marzy nam się domowe pieczywo.
Podpłomyki można wzbogacać o ciekawe dodatki np. smażoną cebulkę. W wersji wiosennej proponuję także dodać szparagi, dla koloru przyprawę curry 🙂 Podpłomyk, będący rodzajem płaskiego chleba, jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny. Jeśli nie masz czasu na pieczenie chleba, ale masz ochotę na niestandarowe wypieki – polecam podpłomyki.
Inne przepisy na domowe płaskie chlebki
Wszystko zjedzone? Po więcej pysznych przekąsek zapraszam na stronę z podpłomykami. Od siebie gorąco polecam tę domową wersję pomidorowego podpłomyka– w całej kuchni roznosi się aromat pomidorów połączonych z orzeźwiającą bazylią.
Jeśli masz dodatkowe pytania o pieczenia chleba – zadaj proszę w komentarzu.
Wasze komentarze