Pieczecie czasem chleb dla gości? Mi często się zdarza. Uwielbiam podawać jeszcze ciepłe bagietki, czy świeży, pełen ziaren chleb na zakwasie. Czasami jednak nie mamy ochoty na podawanie wielkiej kolacji, do której dodatkiem będzie chleb. W większości wypadków goście uwielbiają coś niewinnie schrupać.
Tu świetnie sprawdzają się małe, chlebowe kąski. Niewinnie chrupane przez gości idealnie pasują do wieczornych trunków.
A co najlepiej pasuje do paluchów? Dla mnie sezam. Od dziecka uwielbiałam sezamową wersję chrupiących paluszków.Dobrze sprawdzi się też mak, czy gruboziarnista sól.
Inne przepisy na chrupiące domowe przekąski
Wszystko schrupane? Po więcej pysznych przekąsek zapraszam na stronę z przekąskami. Od siebie gorąco polecam tę domową wersję chrupkiego pieczywa z dodatkiem suszonych pomidorów oraz ziaren. Kolejna zdrowa i polecana przekąska to krakersy marchewkowe.
Wasze komentarze