Ostatnio piekłam chleb orkiszowy na zaczynie drożdżowym i zostało mi trochę mąki orkiszowej. Nabrałam ochoty na bułeczki o delikatnym miąższu. W lodówce znalazłam kilka pieczarek, a w kuchni wisiał zasuszony pęczek majeranku. Podsmażyłam grzyby z ziołami i dodałam je do ciasta. Myślę, że przepis można śmiało urozmaicić jeszcze o smażoną cebulkę jak w przypadku cebulowych bułeczek. W takiej sytuacji jednak smak cebuli zdominowałby pieczarki, dlatego zdecydowałam, że podsmażę je jedynie z majerankiem, solą i pieprzem. W połączeniu z mąką orkiszową wyszły genialnie!
Znów kolejny przepis do pochwały!!!bułeczki wyszły troszkę płaskie ale w smaku rewelacyjne i mięciutkie,poprostu polecam i zachęcam do spróbowania wszystkim chętnym i ciekawym smaku bułeczek!!! ???
Super 🙂