Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

wyrabianie
wyrabianie
1. Do misy wsypujemy mąkę, sól, wiórki. Wlewamy powoli mleko kokosowe i masło klarowane. Zagniatamy krótko do połączenia składników w elastyczną kulę.
wyrastanie
wyrastanie
2. Ciasto zostawiamy w misie na kilka minut, aby odpoczęło.
formowanie
formowanie
3. Ciasto dzielimy na 6 lub 12 części. Z każdej z nich formujemy kulę, z której wałkujemy cienki placek. Z wierzchu smarujemy delikatnie masłem klarowanym.
smażenie
smażenie
4. Placki wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię. Smażymy przez ok. minutę z każdej strony.
Smakowita
Ocena czytelników: 0 z 0 ocen
Czas całkowity: 30 min
Czas wyrastania: 5 min
Czas wypieku: 24 min