Przepis

wyrabianie
1 min
wyrabianie
1. Do misy wsypujemy mąkę, sól, wiórki. Wlewamy powoli mleko kokosowe i masło klarowane. Zagniatamy krótko do połączenia składników w elastyczną kulę.
wyrastanie
5 min
wyrastanie
2. Ciasto zostawiamy w misie na kilka minut, aby odpoczęło.
formowanie
5 min
formowanie
3. Ciasto dzielimy na 6 lub 12 części. Z każdej z nich formujemy kulę, z której wałkujemy cienki placek. Z wierzchu smarujemy delikatnie masłem klarowanym.
smażenie
24 min
smażenie
4. Placki wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię. Smażymy przez ok. minutę z każdej strony.
Ocena czytelników: 4 z 1 ocen
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej