Dziś propozycja dla niecierpliwych i zabieganych. Oto chlebki roti, znane głównie z kuchni hinduskiej. Robi się je niezwykle szybko, ponieważ nie wymagają dodatku drożdży, zakwasu, ani nawet proszku do pieczenia. Na Sri Lance można je posmakować także w wersji kokosowej. Nie trzeba wydawać kokosów, aby je przygotować, wystarczy 5 składników!
Pytania dotyczące pieczenia chleba w domu
A jeśli macie pytania, to zadajcie je w komentarzu pod przepisem. Możecie też napisać, jak smakowały Wasze domowe podpłomyki 🙂
Coś nie tak z proporcjami, użyłam płynnego mleka kokosowego i było mało, trzeba było dolewać.
Sprawdzimy i w razie czego naniesiemy odpowiednie zmiany 🙂 Dziękuję za komentarz 🙂
Dzień dobry,
czy ten przepis będzie dobry z inna maka, np bezglutenowa owsiana?
Pozdrawiam
Polecam mąkę z ciecierzycy, ale nie podam dokładnej gramatury, a ta może różnić się od podanych w tym przepisie.
Cos chyba w proporcjach jest pokrecone. Nie da sie wyrobic ciasta ze 375g maki i 125g mleka. Ze 3 razy dolewalam jeszcze mleka…
Jeśli mleko jest płynne, a nie gęste takie z lodówki to proporcje są ok, ale oczywiście warto takie rzeczy kontrolować w trakcie wyrabiania ciasta 🙂