Przepis

Ocena czytelników: 5 z 2 ocen

Wasze komentarze

  • Tola 6 stycznia 2014 o 23:02
    Ocena:

    ojej, jakie pyszne, dałam co prawda dwa razy więcej imbiru do chlebka i łyżeczkę cynamonu, bo wcześniej piekłam chlebek z mąki kukurydzianej z imbirem i zakochałam się w tym smaku 🙂
    nie zrobiłam bułeczek tylko chlebek, wyszedł malutki, ale bardzo zgrabny, taki okrągły i ma pyszną, chrupiącą skórkę. cudo !!!

  • Fausta 2 listopada 2013 o 21:23

    No po prostu czad! Zrobiłam z podwójnej porcji i nie byłam pewna, czy ciasto nie wyszło za rzadkie (bardzo kleiło się do rąk, nie trzymało się w ogóle i bardziej wylewałam je na blat). Zrezygnowałam też z 45-minutowej „leżanki”, bo jestem zbyt niecierpliwa 😛 Bułeczki i tak wyszły przepyszne, imbir dodaje im cudownego aromatu. I ta chrupiąca skórka… mmm… Idealne na chłodne wieczory. Bardzo dziękuję za przepis. Już nie mogę się doczekać eksperymentów,..wszak w kuchni mamy tyle możliwości 🙂 Pozdrawiam i polecam!

  • Beczinda 27 października 2013 o 17:03
    Ocena:

    Smaczniutka chrupiąca skórka wyszła 🙂 świetne macie przepisy! Po 3-4 porcje różnych bułek robię dziennie :)))))

Napisz komentarz

Dodaj obrazek:

Maksymalna wielkość pliku: 2 MB

Oceń przepis
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej