Ciabatta na zakwasie z oliwkami i suszonymi pomidorami ma tyyyle aromatu… Małymi krokami zbliża się koniec lata, a mi się wymarzyła domowa ciabatta. Na zakwasie ze smakowitymi dodatkami, burratą lub mozzarellą, bazylią, suszonymi pomidorami i oliwkami.
Jeśli lubisz intensywne, śródziemnomorskie smaki to mam dla Ciebie też przepis na pomidorowy podpłomyk. To alternatywa dla tradycyjnego pieczywa i sposób na wprowadzenie do domowej piekarni aromatu pomidorów połączonych z orzeźwiającą bazylią.
Czy chodzi o mozarellę – żółty ser, czy o tę białą np w kulce?
Tak naprawdę to zależy od nas, w obu przypadkach się uda. Ale dla mnie mozzarella to biała kulka 🙂
Nie zgsdza mi się czas wyrastania, w opisie 2 godz., na rysunkach 3 a w podsumowaniu 4. 🙁
Już poprawiłam 🙂
Ciasto powinno wyrastać najpierw 3 godziny, w drugim etapie godzinę, w sumie 4.