Jeśli lubicie eksperymenty z chlebami to musicie koniecznie spróbować chlebka kokosowego. Co więcej, jeśli lubicie egzotyczne, karaibskie smaki to chleb ten został stworzony z myślą o Was 🙂
Zrobiłam go wykorzystując mleko kokosowe i wiórki. Nie byłam pewna co z tego wyjdzie. Dopiero gdy ukroiłam pierwszą kromkę zrozumiałam, że był to strzał w dziesiątkę!
Mleko kokosowe samo w sobie jest trochę mdłe. W cieście jednak znalazł się także cukier oraz sól, dzięki czemu kokosowy smak nie dominuje i nie mdli. Wyszedł bardzo delikatny i puszysty. Smakuję świetnie nie tylko z dodatkami na słodko.
Jadłam go także z chrupiącymi azjatyckimi piklami i pikantnym stekiem wołowym. Jako podkład pod wietnamską kanpakę Banh mi, o której pisałam Wam już kiedyś przy okazji przepisu na wietnamską bagietkę. Kokosowy chlebek i wietnamskie dodatki. To była dopiero prawdziwa uczta dla zmysłów 🙂
Bardzo smaczny chlebek kokosowy można go zjeść z masłem orzechowym ,z nutelom lub z masłem .
pozdrawiam Tosie
Cieszę się, że smakował.
Pozdrawiam 🙂
To jeden z najlepszych chlebków mojej rodziny 🙂 Wyszedł bardzo smacznie 🙂
Super, bardzo się cieszę, że smakuje 🙂
Chlebek jest fantastyczny w smaku 🙂 przypomina mi bardzo kokosowe bułeczki z blogu Moje wypieki. Lekko mi się spiekł…, ale to przez moje gapiostwo 😉 To już drugi przepis, który wypróbowuję z Waszej strony (wcześniej piekłam chlebek z pesto) i na pewno nie ostatni! Pozdrawiam serdecznie 🙂
Bardzo się cieszę, że to drugi udany przepis. Dziękuję za komentarz i zachęcam do skorzystania z kolejnych przepisów 🙂
Pozdrawiam serdecznie!