Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Zagnieć wszystkie składniki. Powinny stworzyć jednolite, dość elastyczne ciasto. Od tego momentu zagniataj jeszcze intensywnie przez kilka minut.
wyrastanie
360 min
wyrastanie
2. Wstaw ciasto do prostokątnej formy do pieczenia (długość 15 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj formę materiałową szmatką i odstaw w ciepłe miejsce na 4-6 godzin.
pieczenie
40 min
pieczenie
3. Ciasto powinno urosnąć o kilka centymetrów. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw ciasto i piecz ok. 40 minut, aż zbrązowieje, a po wsadzeniu w nie wykałaczki, nie przyklei się do niej ciasto. Najlepiej ostudzić bochenek na kratce od piekarnika.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej