Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1.Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki w misce i zagnieć do uzyskania jednolitego, elastycznego ciasta. Zagniataj ciasto kilka minut. Uformuj z ciasta kulę.
wyrastanie
460 min
wyrastanie
2.Wyłóż kosz do wyrastania chleba lub miseczkę materiałową szmatką, obsyp ją mąką i umieść w niej ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8 godzin, aby chleb urósł.
pieczenie
35 min
pieczenie
3.Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Połóż blachę do pieczenia do góry nogami na górnej części koszyka/miski i obróć go/ją do góry nogami aby wydostać chleb. Zdejmij szmatkę i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 35 minut. Ostudź.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej