Przepis:

Pamiętaj, korzystając z drożdży świeżych, należy przygotować z nich zaczyn.

Zobacz jak przygotować zaczyn »

wyrabianie
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki. Zamieszaj łyżką aż ciasto będzie jednolite.
wyrastanie
wyrastanie
2. Przełóż ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia 20 centymetrowej blaszki. Odstaw do wyrośnięcia na noc (ok. 8 godzin) pod przykryciem materiałowej szmatki.
pieczenie
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw chleb do piekarnika i piecz ok. 30 minut. Wyjmij, ostudź.
Smakowita
Ocena czytelników: 5 z 1 ocen
Czas całkowity: 8 godz 30 min
Czas wyrastania: 8 godz
Czas wypieku: 30 min