Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki. Zamieszaj łyżką aż ciasto będzie jednolite.
wyrastanie
480 min
wyrastanie
2. Przełóż ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia 20 centymetrowej blaszki. Odstaw do wyrośnięcia na noc (ok. 8 godzin) pod przykryciem materiałowej szmatki.
pieczenie
30 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw chleb do piekarnika i piecz ok. 30 minut. Wyjmij, ostudź.
Ocena czytelników: 5 z 1 ocen
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej