Jaki jest najlepszy i najszybszy pomysł na wieczór? Oczywiście hummus!
Gdy wiem, że zaraz przyjdą do mnie goście, a nie mam czasu przygotować się kulinarnie na spotkanie, szybko miksuje ciecierzycę z pastą z sezamu tahini, kroję kromki chleba, lub warzywa w słupki i mam gotową kolację. To taki dip, który nie zawiedzie nikogo i zadowoli każdego, gdyż można go stosować praktycznie przy każdej diecie. Krojąc po raz kolejny kromki na grzanki do mojego hummusu, pomyślałam sobie- a czemu by go nie dodać po prostu do chleba na etapie jego przygotowywania? To było już jakiś czas temu, a pomysł kiełkował w głowie.
Kiedy więc nadeszła kolejna niespodziewana okazja, oprócz tradycyjnej porcji dla gości, przygotowałam też dodatkową, którą dodałam prosto do chleba. Efekt był naprawdę świetny, jeśli jesteście fanami hummusu, na pewno wam zasmakuje!
Bardzo wiele hummusów, w różnych smakach możecie kupić w sklepach. Ja korzystałam z domowej wersji z bakłażanem, z tego przepisu.
Wasze komentarze