Uwielbiam piec chałki, a dzisiaj postanowiłam skusić się na wersję kokosową, a właściwie potrójnie kokosową! Zamiast mleka krowiego wybrałam mleko kokosowe, biały cukier zastąpiłam cukrem kokosowym, masło olejem kokosowym, a upleciony warkocz posypałam jeszcze wiórkami. Wyszło smakowicie 🙂
Może będziecie chcieli poznać inne smakowite przepisy na domowe chałki? Doskonałym wyborem będzie na przykład bananowa chałka z gorzką czekoladą. Fanów migdałów i ich niezwykłego aromatu zachęcam do wypróbowania chałki z marcepanem. Jeśli natomiast chcielibyście spróbować zaskakującej wytrawnej chałki, koniecznie zobaczcie przepis na chałkę z dodatkiem purée ziemniaczanego.
Jeśli natomiast nie możecie spożywać glutenu, to mam przepis na chałkę bezglutenową przygotowaną na bazie uniwersalnej mąki bezglutenowej. Polecam!