Te małe bułeczki to propozycja dla dbających o linię. Pieczywo razowe dużo lepiej wpływa na nasz organizm niż zwykłe „białe”, dlatego zachęcam do spróbowania. Ciasto razowe jest trochę cięższe „w obyciu”, ma inną konsystencję przy zagniataniu, ale nie zniechęcajcie się, bo bułeczki na pewno się udadzą:)
Mogłabym dostać od was jakiś przepis, do którego użycia wymagane są tylko dwa rodzaje mąk: pszennej i razowej.
Oczywiście. Polecam korzystanie z zakładek na naszej stronie.
Na chleb na mące pszennej znajdzie Pani przepisy tutaj: https://smakowitychleb.pl/kategoria/maka-pszenna/
Natomiast na mące żytniej tutaj:https://smakowitychleb.pl/kategoria/maka-zytnia/
Niektóre z nich wymagają dodatków innych mąk, ale większość opiera się właśnie na nich
Pozdrawiam!
Fantastyczna propozycja, takie małe, do zjedzenia. I co ważne dietetyczne!