Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki i zagnieć ciasto w misce. Zagniataj kilka intensywnie kilka minut.
pierwsze wyrastanie
90 min
pierwsze wyrastanie
2. Pozostaw ciasto w misce, przykryj materiałową szmatką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1,5 h.
drugie wyrastanie
30 min
drugie wyrastanie
3. Po upływie tego czasu wyłóż ciasto na oprószony mąką blat i uformuj z ciasta rulon. Pokrój rulon na 5 równych części i z każdej uformuj okrągłą bułeczkę. Ułóż bułeczki na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, przykryj materiałową szmatką i odstaw w ciepłe miejsce jeszcze na ok. 1 godzinę.
pieczenie
20 min
pieczenie
4. Po upływie tego czasu wyłóż ciasto na oprószony mąką blat i uformuj z ciasta rulon. Pokrój rulon na 5 równych części i z każdej uformuj okrągłą bułeczkę. Ułóż bułeczki na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, przykryj materiałową szmatką i odstaw w ciepłe miejsce jeszcze na ok. 1 godzinę.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej