Mam nadzieję, że Wasze święta są wyjątkowo smakowite! Jakie pieczywo najbardziej lubicie na świąteczne śniadanie? Ja w tym roku upiekłam bagietki na zaczynie z żurawiną i orzechami.
mąka pszenna typ 650 400 g
letnia woda 250 ml
sól 1,5 łyżeczki
drożdże suszone instant 2 g
mąka pszenna typ 650 + szczypta suszonych drożdży instant + 100 ml letniej wody (zaczyn) 100 g
żurawina suszona 50 g
orzechy włoskie 50 g
11 godz. 25 min.
Czas całkowity
11 godz.
Czas wyrastania
25 min.
Czas wypieku
Tosiu,chyba w przepisie wkradł się błąd. W punkcie drugim jest,że trzeba wyrabiać mikserem przez 5 godzin. Trochę długo 😉 Czyżby to miało być 5 minut?
Pozdrawiam
Kamila