Sezonowe produkty mogą inspirować nie tylko swoim smakiem, ale także wyglądem. Kształt szparagów zachęca do owinięcia je w coś jadalnego np. szynkę lub ciasto. Patent z szynką stosowałam już wiele razy, kładąc je na rozgrzanym grillu.
Tym razem postanowiłam spróbować zrobić coś innego. Przygotowałam maślane ciasto z dodatkiem sera i owinęłam nim szparagi, tworząc w ten sposób rogaliki. Gdy wkładałam je do pieca, trochę się niepokoiłam, że rozkleją się w trakcie pieczenia, ale zupełnie niepotrzebnie. Wyszły z tego cudownie puszyste i rumiane rogaliki, które idealnie sprawdzą się na wiosennym pikniku 🙂
Właśnie kupiłam szparagi i lecę robić rogale 🙂 Chodziły za mną od kiedy je zobaczyłam na FB. A w ogóle to nie mogę wyjść z podziwu, jakie cuda chlebowe i nie tylko wyczarowujesz Tosiu 🙂
Dziękuję i trzymam kciuki za rogale 😉
Widziałam te rogaliki na Facebooku, zachwyciły mnie! Super pomysł na pyszną, ciekawą przekąskę. 🙂
Pozdrowienia Tosiu :*